Bursaspor, Galatasaray mağlubiyetiyle ligde 5 maçtır süren gol yememe ve yenilmeme serisini sonlandırdı.

Ligin 6. haftasında Gaziantepspor'a 3-2 yenilen yeşil-beyazlı ekip, ardından Osmanlıspor (0-0), Aytemiz Alanyaspor (2-0), Atiker Konyaspor (2-0), Kardemir Karabükspor (0-0) ve Akhisar Belediyespor (0-0) müsabakalarında hem kalesini gole kapamış hem de mağlup olmamıştı.

Öte yandan, Bursaspor'un milli kalecisi Harun Tekin ise 492 dakika sonra, Galatasaray karşısında kalesinde gol gördü.

Kalesinde en son, 6. haftadaki Gaziantepspor maçının 79. dakikasında golü engelleyemeyen Harun, Galatasaray karşısında 31. dakikada Yasin Öztekin'in skoru 1-1 yapmasıyla serisini sonlandırdı.

Sıralamada Bursaspor'u geçti
Haftaya 20 puanla giren Galatasaray ve 21 puanlı Bursaspor'un karşılaşmasında 3 puanı alan taraf olan sarı-kırmızılılar, sıralamada rakibini geçmeyi başardı.

İki maç aradan sonra hanesine puan yazdıran sarı-kırmızılılar, haftayı 23 puanla tamamladı. Bursaspor ise bu yenilgiyle 21 puanda kaldı.

Galatasaray'ı yine yenemedi
Bursaspor'un Galatasaray'a karşı kazanamama serisi 9 maça çıktı. Sarı-kırmızılı ekip karşısında son galibiyetini, 2011-2012 sezonunda evinde 1-0'lık sonuçla alan yeşil-beyazlılar, ardından oynanan 9 maçta 5 kez mağlup oldu, 4 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. 

Editör: Haber Merkezi