Süper Lig'de ilk 7 haftada 9 puanla puan toplayarak hayal kırıklığı yaratan Bursaspor'da forvette yaşanan sıkıntı dikkatlerden kaçmıyor. Şuana kadar rakip fileleri 13 kez sarsan Timsah'da Dzon Delarge attığı 4 golle en skorer isim konumunda bulunuyor. Onu 3 golle kaptan Pablo Martin Batalla takip ediyor. Takımın 1. forveti konumundaki Bogdan Stancu'nun 2 golü bulunurken, Deniz Yılmaz, Kubilay Kanatsızkuş ve Sinan Bakış şuana kadar pek ortalıklarda gözükmedi.

Dakikalar belli
Kubilay, Kayserispor maçında haftalar sonra 21 kişilik kadroya girerken, forvete diğer bir alternatif Sercan Yıldırım ise sakatlığı nedeniyle yeni yeni takımla birlikte antrenmanlara başladı. Eleştirilen Bogdan Stancu ise 7 lig maçında da görev aldı.Ligde 622 dakika sahada kalan Rumen forvet, 7 maçın tamamında forma şansı buldu. Deniz Yılmaz ise 4 lig maçında ter dökerken, 246 dakika sahada kaldı.

Kollar sıvandı
İşin ilginç tarafı Bursaspor'un stoperlerinden Ekong'un da Süper Lig'de tıpkı Stancu gibi 2 golü bulunuyor. Ligde Alanyaspor'lu Vagner Love, Trabzonspor'lu Burak Yılmaz ve Göztepe'de forma giyen Jahovic gibi isimler takımlarını taşımaya devam ederken, Bursaspor'da bu bölgede görev yapan futbolcuların şuana kadar istenileni verememesi puan durumunu etkiledi. Bursaspor yönetimi devre arasında takıma kaliteli bir forvet kazandırmak için kolları sıvamış durumda.

Editör: Haber Merkezi