Bursaspor-Galatasaray randevusunun en çok konuşulan olaylarından birisi de tribündeki taraftar sayısı oldu. Birkaç küçük boşluk dışında tamamen dolduğu gözlenen Bursa Büyükşehir Stadyumu'nda tribündeki taraftar sayısının 32 bin 677 olarak açıklanması herkesi hayrete düşürmüştü. Peki yaklaşık 40 bin civarında taraftarın olduğuna kesin gözüyle bakılan Bursa Büyükşehir Stadyumunda nasıl oldu da ortaya böyle bir rakam çıktı? Herkes birbirine bu soruyu sorarken, Bursaspor kulübü dün harekete geçti.

Emniyet müdürüne gidecek
Kapılardaki tüm kamera kayıtlarını inceleten yeşil beyazlı yönetimin kaçak girişleri tespit ettirdiği ve bu konuda bir rapor hazırladığı öğrenildi. Tüm görüntülerin detaylı bir şekilde tek tek incelendiği bildirilirken, Bursaspor Başkanı Ali Ay'ın elindeki kamera kayıtlarıyla birlikte Bursa Emniyet Müdürü Osman Ak'ı birkaç gün içerisinde ziyaret edeceği ve şikayetlerini dile getireceği öğrenildi.

43 bin 361 kapasiteli
Ocak 2016'da hizmete giren 43 bin 361 kapasiteli Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumunda daha önceki birçok müsabakada da bu sıkıntı gün yüzüne çıkmıştı. Şuana kadar en çok taraftarı 34 bin 622 kişi ile geçen sezon ki Fenerbahçe maçında toplayan Bursaspor kulübü, bu rakamın üzerine çıkamamıştı. Bursaspor Başkanı Ali Ay'ın Emniyet Müdürü Osman Ak ile yapacağı görüşmede bir sonraki maçlarda kaçak girişlere karşı daha fazla tedbir isteyeceği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi