Spor Toto Süper Lig’de hafta sonu Galatasaray ile karşı karşıya gelecek olan Bursaspor, bu kritik maç öncesi kendi evinde prova yaptı. 3. Lig temsilcisi Tarsus İdman Yurdu karşısında sahadan farklı bir skorla galip ayrılan Timsah, Süper Lig maçlarında çok fazla forma şansı bulamayan oyuncularını da değerlendirmiş oldu.

Teknik Direktör Paul Le Guen önderliğinde Tarsus İdman Yurdu karşısına yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkan Bursaspor, gelecek için ümit verdi. Özellikle genç oyuncu Furkan Soyalp oynadığı oyunla yeşil-beyazlı taraftarlar tarafından alkış aldı.

Bursaspor ilk yarıya oldukça hızlı başladı. Timsah 2.Dakika’da Jorquera’nın asistinde Deniz’in golüyle 1-0 öne geçti. Oyuna oldukça hızlı başlayan Timsah ilk golün 3 dakika sonrasında bu sefer Deniz’in asisti, Jorquera’nın golüyle farkı ikiye çıkardı. 19.Dakika’da Merter’in kullandığı köşe vuruşundan Ekong sonuç alamadı. 22. Dakika oynanırken Jorquera’nın harika pasına hareketlenen Yusuf’un ortasında John sonuç alamadı. Bursaspor’un baskılı oyunu devam ederken, Furkan Soyalp ve Yusuf etkili oyunlarıyla ön plana çıktılar. Karşılaşmanın ilk yarısı tamamlanırken Furkan Soyalp penaltı atışından yararlanamadı.

Maçın ikinci yarısına etkili başlayan taraf yine Bursaspor’du. Bursaspor etkili ataklarını sürdürürken 50.dakika’dan sonra Tarsus İdman Yurdu ilk tehlikeli atağını gerçekleştirdi. 56. Dakika’da Furkan’ın başlattığı atakta Bursaspor Deniz’le 3.golü buldu. 71. Dakika’da Ertuğrul kısa süreli bir sakatlık yaşadı.

Karşılaşmanın 73.dakikasında İsmail’in kafa vuruşunu kaleci Anıl güçlükle çıkardı. İkinci yarıda oyuna dahil olan Sinan Bakış 87. dakikada Bursaspor'un 4. golüne imzasını attı.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Bursaspor, Tarsus İdman Yurdu'nu 4-0'lık skorla geçerek Ziraat Türkiye Kupası 4. Tura adını yazdırdı.

Editör: Haber Merkezi