Bursaspor’un Beşiktaş’la oynadığı maçta iki takımın ortaya koyduğu futboldan çok mücadelenin hemen sonrasında meydana gelen kanlı terör eylemi gündeme oturmuştu.

Onlarca şehidin verildiği maçtan sonra Türkiye’de futbol ailesi tek vücut halini almış, iki takım taraftarları arasında yaşanan husumetin bitmesi adına iki camia bir araya gelmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu da 15 Aralık’ta yaptığı toplantıda hem Beşiktaş’a hem de Bursaspor'a "Ceza tayinine yer olmadığına" yönelik karar almıştı.

7 sayfalık rapor
Ancak TFF Hukuk Müşavirliği PFDK’nın aldığı ‘Ceza tayinine yer olmadığı’ yönündeki karara itiraz etti. Hukuk Müşavirliği’nin başvurusu üzerine Tahkim Kurulu iki kulübün de 27 Aralık Salı gününe kadar savunmalarını yapmalarını istedi.

Beşiktaş ile Bursaspor arasındaki maçla ilgili 3 TFF temsilcisinin toplam 7 sayfadan oluşan raporu Hukuk Müşavirliği tarafından Tahkim Kurulu’na yapılan itiraza eklendi. Bursaspor ‘a bir ceza çıkarsa İstanbul’a giden toplam bin 900 Yeşil Beyazlı taraftar men cezası tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. 

Editör: Haber Merkezi