Paylaşılan mesajda şu ifadelere yer verildi, "Balıkesirspor Kulübü olarak sezon başından bu yana hiçbir zaman hakemlerle ilgili açıklama yapmadık. Hakem kararlarıyla sürekli puan kayıpları yaşamamıza rağmen bu kararlarda bir kötü niyet aramadık ve sürekli olumlu düşünmeye çalıştık.

Fakat bu gün Bornova Stadı'nda oynanan Altınordu-Balıkesirspor maçında verilen hakem kararlarından sonra bir tepki vermemek ne yazık ki imkansız hale gelmiştir. Maçın 23. dakikasındaki verilmeyen penaltımız, bizce futbol adına yapılan bir katliamdır. 90 dakika boyunca verdikleri ve veremedikleri kararlarıyla, maçı çığırından çıkaran hakem heyeti; maçın 90. dakikasında icat ettikleri penaltı ve sonrasında oyuncumuz Tomislav Glumac'a gösterdikleri kırmızı kart ile bir maçın bir takımdan alınıp diğer takıma nasıl verileceğini tüm futbol kamuoyuna göstermişlerdir.

Şu asla unutulmamalıdır ki, hakemler verdikleri kararlar ile sadece futbol adına basit kararlar vermezler. Çaldıkları ya da çalamadıkları düdükler onlarca insanın alın terini, emeğini, umudunu çalabilir. Bir şehrin kaderini etkileyebilir. Onbinleri hayal kırıklığına uğratabilir. Futbolun günümüzde ne kadar büyük bir sektör olduğu, ne kadar büyük emekler ve paralar harcandığı düşünüldüğünde, futbol sahasında görev yapan herkesin daha dikkatli, daha adil ve daha vicdanlı olmak gibi bir zorunluluğu vardır.


Balıkesirspor Yönetim Kurulu olarak şunu tüm futbol kamuoyuna duyurmak isteriz ki; Balıkesirspor sahipsiz değildir. Sivasspor maçında 2 metre ofsayt olan pozisyonda yediğimiz gol, Denizlispor maçının 45. dakikasında verilmeyen penaltımız, geçen hafta Büyükşehir Gaziantep maçında verilmeyen penaltımız ve daha nicelerine sabrettik. Bugün Bornova Stadı'nda yaşanan şeyler tam anlamıyla rezalettir ve sindirebileceğimiz bir durum değildir. Futbolcularımızın emeğinin, şehrimizin gayretlerinin ve taraftarımızın umudunun gasp edilmesine isyan ediyoruz. Konuyla ilgili tüm yetkili kurumları özellikle MHK'yı uyarıyor ve dikkatlerini çekiyoruz. Balıkesirspor'un hak ve hukukunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna duyuruyoruz."

Editör: Haber Merkezi