Ligin ilk yarısındaki performanslarını değerlendiren Bursaspor Başkanı Ali Ay, "Basınla sosyal medyayla iyi ilişkiler kurma uğraşında oldum. Taraftarlarımızı çok seviyorum. İlk yarıyı geçirdik, 7-8 tane sakatlığımız var. Benim kanımca Serdar’ın sakatlığı çok etkiledi. İlk yarıyı bitirdik, 27 puandayız. Bunu çoğu kişi tahmin etmemişti. Mütevazi bir kadro kurduk. Kulübü nasıl devraldığımızı biliyorsunuz. Mali tablonun yanı sıra sportif başarıyla da uğraştık.

Talihsiz bir olay oldu Gençlerbirliği maçında. Hedefimiz 30 puandı ama olmadı. Daha ilk yarı bitmedi aslında bir maçımız daha var. Talihsiz olaydan sonra hocamız doğal olarak bir nevi istifa için sözlü olarak başvurdu. Hepiniz görmüşsünüzdür ben istikrardan yanayım. Çok güzel birlikteliğimiz oluştu. Hocamız da çok başarılı. Ben kabul etmedim o da devam etme kararı aldı. Sezon sonunda da görüşeceğiz. Başarılı olursak ben hocamla devam etmek istiyorum” dedi.

"Söylediklerinden 3-4 cümle alındı, farklı yere çekildi"

Taraftarlar ile Hamza Hamzaoğlu arasında yaşanan sorunlara ilişkin sorulara ise Başkan Ay, "Ya hoca kendini anlatamadı ya taraftar anlamadı. Hocamız eski takımıyla ilgili konuşmak istemezken, siz soru sorunca cevap vermek zorunda kaldı. Söylediklerinden 3-4 cümle alındı, farklı yere çekildi. Burada yanlış algılama oldu. Antep maçında haksız penaltı verildi, Beşiktaş maçında kırmızı verilmedi, haksız penaltı verildi. Gençlerbirliği maçında da ofsayttan gol atıldı. En az 5 puan daha eklense çok farklı olurdu" diye konuştu.

"Pes etmek yok"

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ve yönetim kurulu ile pes etmek istemediklerini ifade eden Başkan Ali Ay, "Pes etmek yok. Hocamla da konuştuk. Kalbimiz doğru yaptığımızı söylüyorsa inşallah sonuna kadar gideceğiz. Ben bu işi yapacağıma emin olmadığım zaman buraya kadar derim ve çekip giderim. Ben de ego yok" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi