Toplam 15 maç... Sadece 4 galibiyet... 6 beraberlik ve 5 de mağlubiyet... 20 atıp, 23 de gol yemişiz... İlçe takımı falan diye hiç de küçümsemeyelim. Adam akıllı üstünlük sağlayamamışız !

Evimizde oynadığımız Beşiktaş maçı taraftarımız açısından, galibiyetin son anda kaçırıldığı ve adam gibi mücadelenin verildiği bir maç olarak hafızalarda yer alacak. Maçın analizleri ve yorumları çok yapıldı, ben o taraflara hiç kürek çekmeyeyim şimdi. 

Hafızalarımızda yer alacak bir diğer konu da alınan cezalar. Hem maddi hem de bloke cezalarıyla Yeni Malatya maçında destek eksik olacak. Maç haftası aktarım paylaşımlarını bolca okuyabiliriz. Cezalara sevk edilecek hal ve hareketler belli iken inatla ve umursamadan bunları yapanlarla, yapılanlar yüzünden hak mahrumiyetine uğrayanların hesaplaşması dünya halinde imkansız sanırım... Biz anlık öfkelerle ya da akılsızca davranışlarla bunlara devam ettiğimiz sürece daha çok ceza alırız. Biliyorum ki bu böyle de gider... Ayrıca yazıya alınması gereken bir konu; ben kendi yazı konumdan uzaklaşmayayım fazla...

Kötü giden bir süreçte Akhisar takımı. Trabzon deplasmanında elde ettikleri 6-1'lik galibiyetin ardından yaptıkları 12 lig maçında da 3 puan çıkartamadılar. Sadece 5 beraberlikleri var ve o maçlar hep "kötü gidişe dur deme konsantrasyonuyla" yapılan hırslı ve sağlam maçlardı. Ama her beraberliğin ardından o hırs kaybı mağlubiyeti getirdi onlara. Bursaspor maçı da yine bir hırs maçı olacak onlar için. Hem rövanşı almak isteyecekler hem de hafta içi elde edilen Ziraat Türkiye Kupası yarı final biletinin moraliyle yüksek motivasyon ile çıkacaklar. Bizim için Beşiktaş maçına nasıl bir kötü gidişe dur maçı olsun dediysek, onlar da bizim maça öyle çıkacaklar. Ama inşallah biz daha da motive çıkarak onları yeneceğiz. Öyle ya  da böyle bizim kadromuz daha iyi onlardan.
Ben biraz korkuyorum ama olsun; geçen yıldan kalma dejenerasyon ...

Yerel basın ve sosyal medyadan takip ettiğimiz kadarıyla takımımız hafta içi iyi idmanlar yapıyor. Beşiktaş maçı öncesi üzerlerinde olan baskı kalkmış durumda. Hatta 3 puan almışçasına sevinç hissediyorlar. Umarım rehavetin etkisiyle olumsuz senaryolar yaşatmazlar bize,keza rehavetlik bir durum da yok. Ligin ikinci yarısında puanlar aslanın ağzında. Bu maçlardan alabileceğimiz kadar puan/puanlar almalı ki son 6 haftaya girildiğinde geçen seneki benzer psikolojiler yine kara bulut gibi çökmesin şehrin üstüne.

  Le Guen, nasıl bir taktik diziliş ve kadroyla çıkacak tam bilemesem bile, bence Beşiktaş maçının ilk on birini fazla bozmaz. Sakatlığı bulunan oyuncuların durumunu tabi en net o biliyor. Ben kadro seçimlerini beğeniyorum hocanın. Ama gel gelelim maç içindeki değişiklikleri bana biraz anlamsız geliyor. Son maçta Faty ve John girdi mesela, ben çok kızdım.Hele ki Kembo'nun o halini görünce, hoca hiç mi idmanlarda görmüyor bu halini diye sezlenişte de bulundum. N'apalım, canı sağolsun.

 İlk maçta 3 tane atmıştık ve Okan hoca saçma sapan açıklamalar yapmıştı ama iyi hatırlayalım güzel top oynamışlardı. Seyircimiz iyi bozmuştu onları. Ben bu maçın Beşiktaş maçından daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bu seneki deplasman karnemize bakarsak eğer, 3 puana hasretiz uzun zamandır. Alanya maçında öne geçip de kötü oyunla kaybedince nasıl üzüldüğümü hatırlıyorum. Bu maçtan da açıkça söyleyeyim korkuyorum. Endişe içinde son düdüğü bekleyeceğim. Belki "Korkacak ne var, altı üstü Akhisar." diyenleriniz vardır, inşallah siz haklı çıkarsınız. Yenileceğiz demiyorum, "Yenmemiz lazım ve ben korkuyorum." diyorum.

Genelde maç sonrası yazıyorum sizlere düşüncelerimi... Bu defa öncesi yazayım dedim. Fırsat bulursam, hem maçı hem de bu yazımı eleştiren yazımı maçın ardından yazacağım. Bitirmeden önce iki mevzuyu dile getirmeliyim:

1- Herkes aşırı hızlı bir şekilde tükenen biletleri konuşuyor, kim gidebiliyorsa artık yeni stadı inletmeden gelmeyin. Ek bilet vermeyen Akhisar'ı da kınıyorum.

2- Şu Batalla mevzusu... Adamı ikna etmek için halk olarak özel ekip kurmaya karar vereceğim sanırım. Ben 1. sınıftan öğrenci aldığımda, mezun edene kadar tayin istemiyorken, sen Batalla, ikna edilmesi zor bir adam olamazsın.Yönetim sadece gerçekten istediğini belli etsin yeter bence...

Saygılarımla...