Süper Amatör Lig A Grubu lideri Yenicespor, konuk ettiği yakın takipçilerinden Pınarbaşıspor’u 2-0 mağlup ederek sezonun ilk yarısını zirvede tamamlamayı başardı. Karşılaşmaya hızlı başlayan konuk Pınarbaşıspor, henüz 2.dakikada kazandığı penaltı atışında Okan’ın vuruşunu kaleci Umut gole izin vermedi.

Bu dakikadan sonra oyun üstünlüğünü ele geçiren Yenicespor, üst üste geliştirdiği ataklarla rakip kalede gol aramaya başladı. 20.dakikada savunmanın uzaklaştırdığı topu önünde bulan Turgay Suci, yerden sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturunca Yenicespor 1-0 öne geçti.

38.dakikada ceza alanı içine gönderilen topa iyi yükselen Emrah’ın kafa vuruşu kaleciden döndü, dönen topu Erdi tamamlayarak takımını 2-0 öne geçirdi. İkinci yarıda da oyunda ve skorda üstünlüğünü sürdüren Mavi-Kırmızılılar, üst üste bulduğu pozisyonlarda üçüncü golü bulamadı.

Pınarbaşıspor ise baskı kurduğu son bölümlerde rakip savunma ve kaleci Umut’u bir türlü geçemeyince, Yenicespor ilk yarıda bulduğu gollerle sahadan 3 puanla ayrılarak liderlik koltuğunu korumayı bildi. Maç sonunda ise Mavi-Kırmızılı futbolcular, galibiyet ve ilk yarıyı zirvede bitirmenin sevincini taraftarlarıyla büyük coşku içinde kutladı.

Soyunma odasında da devam eden coşkuya katılan kulüp başkanı Sebahattin Göztepe teknik patron Osman Kara, yardımcı Antrenör Abdullah Alkuş ve futbolcuları kutlayarak, bu başarının ikinci yarıda da devam edeceğine inandığına söyledi.

Saha: Yenice
Hakemler: Deniz Sekban 7, Serkan Yavuz 7, Kerim Kiremit 7
Yenicespor: Umut 8, Enes 7, Furkan 7, Burak 7, Emrah 7. Turgay Suci 8, Erdi 8 (Dk.68 Kadir 5), Kenan 7 (Dk.82 Okan), İlker 6 (Dk.54Şenol 5), Kaan 7, Doğukan 7
Pınarbaşı: Murat 5, Furkan 4, Fatih 4, Ersin 4, Tuğberk 5, Özcan 4 (Dk.70 A.Hamit 3), Vedat 4 (Dk.80 Fırat), İlker 5, Ömer 5, Emirhan 4 (Dk.56 Melih 4), Okan 5
Goller: Dk.20 Turgay Suci, Dk.38 Erdi

Editör: Haber Merkezi