Ligde geride kalan 5 haftayı kayıpsız geçen Yıldırım Belediyespor, Milletspor’a da şans tanımadı ve galibiyet zincirine bir yenisini ekleyerek puanını 18’e çıkardı. A Grubu’nda fırtına gibi esen Yıldırım Belediyespor, 6. hafta mücadelesinde Atıcılar-1 sahasında Milletspor’la karşılaştı.

İlk yarısı büyük çekişmeye sahne olan maça hızlı başlayan taraf Milletspor oldu. Karşılaşmanın henüz 4. dakikasında hızlı hücumda savunmayı eksik yakalayan kırmızı beyazlılar bulduğu golle 1-0 öne geçti. Mücadelenin 14. dakikasında serbest vuruş kazanan Yıldırım Belediyespor, tecrübeli oyuncusu Koray’ın ceza sahası içine gönderdiği kavisli orta sonucu yaşanan karambolde, topu önünde bulan Metin’in kafa vuruşunda skora dengeyi getirerek durumu 1-1 yaptı. Golün şokunu çabuk atlatan Milletspor 16. dakikada bulduğu penaltıyı gole çevirerek bir kez daha öne geçti. Beraberlik için baskısını artıran Yıldırım Belediyespor, maçın 30. dakikasında Koray’ın kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Serbay’ın şık kafa vuruşuyla yeniden beraberliği yakaladı. Mücadelenin 34. dakikasında uzun topla hücuma çıkan lacivert turkuazlılarda Halil ceza sahası içerisinde kalecinin müdahalesinde yerde kalınca hakem bu kez Yıldırım Belediyespor lehine beyaz noktayı gösterdi. Topun başına gelen Ali, kalecinin solundan yaptığı vuruşla takımını maçta ilk kez öne geçirdi ve ilk 45 dakika Yıldırım Belediyespor’un 3-2 üstünlüğü ile tamamlandı.

ZİRVE MÜCADELESİNDE KRİTİK MAÇ

Maçın ikinci yarısına hızlı giren Yıldırım Belediyespor, 47. dakikada Özer’in ayağından bulduğu golle farkı ikiye çıkardı. Skorun verdiği güvenle baskısını artıran lacivert turkuazlılarda, 50. dakikada Doğukan’ın pasında topu filelerle buluşturan Ali, kendisinin ikinci takımının beşinci golünü kaydetti. Farkın açılmasıyla rahatlayan Yıldırım Belediyespor, 59. dakikada Doğukan’ın kaydettiği golle skoru 6-2’ye taşıdı. Yağmur gibi gelen Yıldırım Belediyespor golleri 68. dakikada da devam etti. Milletspor ceza sahasında yaşanan karambolde topu ağlara gönderen Metin, maçta kendisinin ikinci lacivert turkuazlıların yedinci golünü attı. Mücadelenin 88. dakikasında sahneye çıkan Halil karşılaşmanın son golünü kaydederek skoru 8-2’ye getiren golü ağlara gönderdi. Aldığı bu sonuçla 6. maçından da galibiyetle ayrılan Yıldırım Belediyespor, puanını 18’e çıkardı. Ligin 7. haftasında bir diğer 18 puanlı ekip Yenişehir Belediyespor’u ağırlayacak olan Yıldırım Belediyespor şampiyonluk yolunda önemli bir sınava çıkacak.

Editör: Haber Merkezi