Maç sonunda Spor Toto Bal Ligi ekiplerinden Kurtuluşspor teknik direktörü Özgür Şahin açıklamada bulundu "Oynamak ta olduğumuz lig yarı profesyonel bir lig. Her hafta birbirinden zorlu müsabakalar oynamak durumunda kalıyoruz. Bu hafta oynadığımız Gebzespor’da mazisine baktığımız zaman üst lig’lerde yer almış bir camia. Bu sene oluşturdukları takımları ise bu lig’in üzerinde bir takım bize gelene kadar tüm rakiplerini yenmeyi başarmışlardı. Bizde bunu kendi lehimize çevirmek için bir hafta boyunca rakibimize karşı iyi hazırlandık. Gebzespor’un maçlarını video dan izledik ve iyi ve kötü yanlarını tespit ettik ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yaptık.

Maça her iki tarafta kontrol’lü bir şekilde başladı. Biz bloklar arasını iyi kontrol ettik. Blok olarak oyunu oynadık ve bu kontrollü oyunun sonucunda rakip savunmanın arkasına sarkıp çok güzel bir vuruşla öne geçtik. Bizi mutlu eden çalıştığımız ve sporcularımıza video’lardan sürekli gösterdiğimiz pozisyondan gol çıkarmamız oldu. Bu dakikadan sonra kontrol’lü oyunumuz devam etti ve rakibi eksik yakaladığımız anda 2.gol fırsatını yakalamamıza rağmen bunu değerlendiremedik. İlk yarının son bölümünde rakip takım bizim alana uzun toplar ile yüklenmeye başladı. Aslında buna biz neden olduk. Orta alanda alanları iyi daralttığımız için  onlara oyun kurma şansını vermedik. Duran top devamında bireysel hatalar sonucunda gol yedik ve ilk yarı bu şekilde bitti.

İkinci yarı yine kontrol’lü bir şekilde de oynamaya devam ettik. Kendi alanımızdan çıkmakta ve ön bölgede top tutmakta zorlandık. Rakip baskısını arttırdığı anlarda fazla pozisyon vermeden bu dakikaları atlattık, ama öne çıktığımız ve atağı bitiremediğimiz bir pozisyon sonucunda yine kendi hatalarımızdan kaynaklanan gol’ü kendi alanımızda gördük. Maç 2-1 olduktan sonra artık kaybedecek bir şeyimiz olmadığı için risk’e girdik. Yoksa maçı bu skor ile de bitirebilirdik. Sporcularım kapasiteleri çevresinde ellerinden gelen tüm mücadeleyi centilmence sergilediler. Hepsine teşekkür ediyorum. Burda hatalardan ben sorumluyum.

Haftanın ilk antrenmanında maçın analiz’ini sporcularımla birlikte yapıp yaptığımız hataları önümüzdeki hafta yapmamak iyi yaptığımız şeyleri daha iyi yapmak için tüm ekip olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Şuan da bursa takımları arasında sıralamada 2.durumdayız. Biz bu lig’de kalıcı olacağız tüm camiamız bunu çok iyi bilsin ve bu takımı desteklesin. Maçı izleyen ve bizlere destek olan seyircilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi