Süper Amatör Lig A Grubunda şampiyonluk hesapları yapan İnegöl temsilcisi Yenicespor, deplasmanda Gemlikspor’u 2-1’le geçerek son 3 haftaya avantajlı girdi. Yoğun güvenlik önleminin alındığı maçta seyircilerle Yenicespor’lu futbolcu ve yöneticilerinin tartışmaları zevkli ve heyecanlı geçen karşılaşmaya olumsun yönde damgasını vurdu.

Karşılıklı pozisyonlarda son vuruşlarda başarılı olamayan iki takım mücadelesinde zevkli anlar yaşanırken 36.dakikada Yenicespor öne geçti. Erdi’nin ceza sahası içinde Selçuk’a aktardığı topuk pasında bu futbolcu kaleci Adem’in yanından ağları bularak skoru 1-0 yaptı.

Golün ardından beraberlik için bastıran Gemlikspor, iki dakika sonra 38.dakikada Furkan’la skoru 1-1 yaptı ve ilk yarı bu sonuçla bitti. İkinci yarıya öne geçmek için hızlı ataklarla başlayan Gemlikspor, özellikle Furkan’ın ayağından mutlak pozisyonları gole çeviremedi.

Yardımcı hakemin bayrağını kaldırarak orta hakemi ikaz etmesiyle Yenicespor yedek kulübesine gelen orta hakem Alper Cesur, yedek futbolculardan Burak’ı direk kırmızı kartla saha dışına gönderdi. İki takımında öne geçmek için rakip kalede gol aradığı anlarda 65.dakikada kaleciyi de geçen Furkan, topa iyi vuramayınca Gemlikspor’u bir golden ederken gelişen atakta 66.dakikada Yenicespor Enes’le skoru 2-1 yaparak avantaj yakaladı.

Golden sonda bir anda fenalaşan Gemlikspor’dan Doğan kendini yere bıraktı. Sahaya gelen 112 ambulans personeli ile hastaneye kaldırılan genç futbolcu tedavisini yapıldığı ve tehlikeli durumunun bulunmadığı öğrenildi.

Maçın son dakikasında Gemlikspor’dan Serhat, ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kalırken, hakemin bitiş düdüğüyle birlikte futbolcular ile tel arkasındaki seyirciler arasında tartışmalar yaşanmaya başladı. Güvenlik güçlerinin olayları büyümeden önledi. Bu skorla Gemlikspor’un küme düşmesi kesinleşirken, Yenicespor ise averajla liderliğe yükseldi.

Saha: Gemlik Suni Çim
Hakemler: Alper Cesur 5, Ahmet Ceyhun Yılmaz 5, Oğuz Karadağ 5
Gemlikspor: Adem 5, Muhammed 5, Serhat 5, Emre 5, Doğan 5, Emrah 5, Yadigar 5, Burhanettin 5, Sercan 4, (Ömral 3) Ramazan 4, (Fırat 2) Erkan 5,
Yenicespor: Umut 5, Enes 5, Oğuzhan 5, Okan 5, Emrah 5, Turgay 5, Selçuk 5, (Şenol 2) Kenan 5, Erdal 3, (Doğukan 3) Kaan 5, (Kadir 2) Erdi 5
Goller: Dk.36 Selçuk, Dk.66 Enes (Yenicespor), Dk.38 Erkan (Gemlikspor)
Seyfettin ŞEKERSÖZ

Editör: Haber Merkezi