Süper Amatör Lig B Grubunda sezonun ilk maçında Yenişehir Belediyespor, deplasmanda Çotanakspor’u 2-1 mağlup etmeyi başardı.

İki kırmızı kartın çıktığı karşılaşmada bazı futbolcuların saha içindeki sert mücadeleleri seyircileri de etkileyince saha içinde ve dışında gergin anlar yaşandı.

Karşılaşmaya ilgi oldukça büyük olunca güvenlik güçleri de saha etrafında önlem alarak olayları büyümeden önledi. Çotanakspor bu sezon yeni hocası Veyis Koçum ile ilk sınavını verirken yenilmesine rağmen taraftarlarından alkış aldı.

Maça Yenişehir Belediyespor adeta golle başladı. Henüz 2.dakikada ani gelişen atakta Serkan’ın ceza sahasına girdiğinde düşürülmesinde orta hakem penaltı noktasını gösterdi.

Atışı kullanan Serkan’ın şutunu kaleci Servet tokatladı, önüne gelen topa Serkan yeniden vurarak takımını 1-0 öne geçirdi. 12.dakikada kale önündeki karambolda boşta kalan topu Zafer kafa ile dışarı gönderince farkı açamadı.

Dakikalar 20’yi gösterirken Çotanakspor seyredilmesi güzel bir golle beraberliği yakaladı. Kazanılan faul atışında İlhan yaklaşık 30 metreden vurdu, köşeye giden topa müdahale etmek isteyen kaleci Anıl’ın müdahalesi başarılı olamayınca direğin içine vuran top ağlarla buluşarak skor 1-1 oldu.

Karşılaşmanın 40. dakikasında Yenişehir Belediyespor’dan Zafer ve Çotanakspor’dan Sedat birbirlerine sert müdahalede bulununca futbolcular birbirine girdi.

Olayların yatışmasından sonra her iki futbolcu da kırmızı kartla oyun dışında kalarak takımlarını 10 kişi bıraktı ve ilk bu sonuçla kapandı. İkinci yarıya hızlı başlayan ve rakip kalede gol arayan Yenişehir Belediyespor aradığı golü 72.dakikada buldu. Kale önündeki karambolda boşta kalan topa İbrahim sert vurdu ve takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

Yenik duruma düşen Çotanakspor beraberlik için rakip kaleye yüklenirken yakalanan pozisyonları da cömertçe harcayınca gol gelmedi. Golcü sıkıntısı çektiği gözlenen Çotanakspor’un son dakikalardaki beraberlik çabaları başarılı olamayınca karşılaşmayı 2-1 kazanan Yenişehir Belediyespor ilk maçında 3 puanın sahibi oldu.

SAHA: Gemlik Suni
HAKEMLER: Ata Bayraktar 5, Mücahit Mercanlı 5, Berkay Yamakoğlu 5
ÇOTANAKSPOR: Servet 4, (Soner 3) Yadigar 5, Serkan 6, Sedat 4, İlhan 6, Aykut 5, Muhammet 5, Volkan 4, (Burak 1) Emre 4, (Selim 1) Ömral 5, Nedrettin 5
YENİŞEHİR BLD: Anıl 4, Can 5, İbrahim 6, Mustafa Bayrak 5, Volkan 5, İbrahim Çulgatay 5, Serhat 5, (Gencay 1) Abdullah 5, (Murat 1) Erdal 6, Zafer 4, Halil 4, (Fatih 1)
GOLLER: Dk.2 Serhat (Penaltı), Dk.72 İbrahim (Yenişehir Bld), Dk.20 İlhan (Çotanakspor)
KIRMIZI KART: Dk.40 Zafer (Yenişehir Bld), Dk.40 Sedat (Çotanakspor)
Seyfettin ŞEKERSÖZ

Editör: Haber Merkezi