Gürpınar Stadı’nda oynanan karşılaşmayı İlayda Nihal Çetiner, Eray Karmil, Rahmi Utku Kocaer Hakem triosu yönetti. Beylikdüzüspor’da sakatlıkları bulunan Blendi Memaj, Muhammet Çetin ve Birkan Tonyalı bu maçta görev yapmazken oyuna sonradan dahil olan Ömercan Soydal girer girmez takımının galibiyet golüne imza attı.

Hakkari’nin Şemdinli ve Diyarbakır’ın Kayapınar ilçelerindeki terör saldırılarında şehit düşen asker ve güvenlik görevlilerimiz anısına karşılaşma öncesinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulurken ardından hep birlikte İstiklal Marşımız okundu.

Ev sahibi takımın taraftarları maça ilgi gösterirken, Bursa’dan 50’ye yakın taraftar da takımlarına destek oldular. Karşılaşmanın 16.dakikasında Adem sağ çaprazdan rakiplerinden sıyrıldıktan sonra şutunu atarken top savunmaya çarpıp oyun alanına döndü. Semih atağın devamında kaleye bir kez daha yoklarken yine top savunmadan döndü.

44.dakikada konuk takımda Murat’ın kullandığı serbest atışta Ali Berk kafayı vururken önce Eray’ın müdahalesi gelirken sonra da top kale direğine çarptı. Devre golsüz sona erdi. 50.dakikada sol çaprazda Furkan rakibinin ayağından topu çaldı ve pasını Emrah’a aktardı. Emrah şut açısı bulamazken ceza sahası dışında bulunan Ramazan’a topu aktardı. Ramazan oldukça sert bir şut kaleye atarken top savunmaya çarptı.

Yardımcı Hakem uyardı, Mesut kızardı
61.dakikada Beylikdüzüspor sol kanattan hızla atağa çıktığı esnada Semih, rakibi Mesut tarafından düşürüldü. Maçın Hakemi İlayda Nihal Çetiner başka oyuncuya sarı kart gösterirken, itirazlar üzerine Kıdemsiz Yardımcı Hakemin uyarısı ile yanlış oyuncuya çıkan sarı kart iptal edildi.

Rakibini düşüren Mesut, ardından yaptığı müdahalenin ardından hızla olayın yaşandığı yerden uzaklaşsa da yardımcı Hakemin uyarısı ile ikinci sarı kartını görüp oyundan ihraç edildi. 78.dakikada Adem’in kullandığı serbest vuruşta Ensari’nin şutuna kale önünde Semih kafayı vurdu ama savunma da topu kafa ile kornere gönderdi.

81.dakikada ceza sahası dışından kullanılan serbest atışta Ufuk’un şutu kale direğinden oyun alanına dönerken Ömercan gelişine sert ve düzgün vururken top ağlarla buluştu: 1-0. Karşılaşmada başka gol olmazken Beylikdüzüspor puanını 12’ye yükseltti. Zaferspor 4 hafta sonra kaybederken 8 puanda kaldı.

Stat: Gürpınar
Hakemler: İlayda Nihal Çetiner, Eray Karmil, Rahmi Utku Kocaer

Beylikdüzüspor: Eray, Mustafa, Ufuk, Burak, Gür Ege, Ramazan, Ensari, Semih(Dk.80 Ömercan), Furkan, Emrah(Dk.66 Serkan), Adem(Dk.90 Tarık)

Zaferspor: Görkem, Mesut, Ekrem, Berk, Emre, Serhat(Dk.87 Ömer), Samet, Murat, Ali Berk, Samet (Dk.65 Gökhan), Bate

Gol: Dk.81 Ömercan
Kırmızı Kart: Dk.61 Mesut (Zaferspor)

HABER FOTO: Erhan HARPUT

Editör: Haber Merkezi