Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen “Sporcu Psikolojisi ve Sporcu Gelişim Semineri” geniş katılımla gerçekleşti. Nilüfer Belediyesi öncülüğünde kurulan Nilüfer Amatör Spor Kulüpleri Derneği üyesi kulüplerin yöneticileri ve antrenörler katıldığı seminerin açılış konuşmasını Nilüfer Belediye Meclisi Sağlık ve Spor Komisyonu Başkanı Atakan Çorbacı yaptı. Nilüfer’de faaliyet gösteren tüm spor kulüplerini Nilüfer Amatör Spor Kulüpleri Derneği adı altında birleştirdiklerini belirten Çorbacı şöyle devam etti: “Biz Nilüfer Belediyesi olarak yaşadığımız bölgede çocuklarımızın madde bağımlısı olmasına izin vermeyeceğiz. Çocuklarımızın kendilerini spor ve sanatla ifade etmesini sağlayacağız. Gençlerimizin birey olmaları, demokrasiyi özümsemeleri için çaba gösteriyoruz.”

Çorbacı, ilk düzenlenen seminerleri sürdürerek sporun daha bilinçli yapılmasını sağlayacaklarını hem de spor kulüplerine destek vereceklerini ifade etti. Semineri veren Psikolog Mürşit Atlıakın, antrenörlerin de öğretmenler gibi pedagojik formasyon alması gerektiğini belirtti. Psikolog Mürşit Atlıakın “Sporcuların ruhsal ve sosyal gelişimi altyapılarda belirleniyor. Ergenlik dönemlerinde rol model ya antrenör ya da ebeveynler oluyor.  Bu yüzden antrenörlerin sorumluluğu büyük. Antrenör ve yöneticilerin, sporculara karşı kapsayıcı, sınır çerçevesini çizici olmanın yanı sıra, değer verme ve teşvik etme yöntemlerini bilmesi gerekir. Maalesef ülkemizde antrenörler, sporcuların sadece fiziksel sağlıkları ile ilgileniyor. Sporcuların bedensel, ruhsal ve sosyal sağlıkları çok önemlidir. Ruhsal ve sosyal sağlık gelişimi için ise spor yöneticilerinin sorumluluğu büyüktür” dedi.

Atlıakın, spor kulüplerinin vizyon belirleme, gelişim stratejisi izleme, yol haritası takvimi ve  uygulama takvimini yapmasının zorunlu olduğunun da altını çizdi.Seminerin ardından konuşan Nilüfer Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Gökay Azak, yönetici ve antrenörlerin yüksek katılım göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Azak, “ Müdürlük olarak çocuklarımızı dijital oyunlara olan bağımlılıktan  kurtarmak istiyoruz. Biz belediye olarak halkımızın spor yapması her türlü imkanı sunuyoruz. Yeni spor tesisleri yapımlarımız da devam ediyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi