Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ, 14. hafta mücadelesinde Trabzonspor’a konuk oluyor. Ligde geride kalan 13 haftada 11 galibiyet alarak averajla ikinci sırada yer alan Bursa temsilcisi, Karadeniz deplasmanından zaferle dönmeyi arzularken; 2017 yılını Demir İnşaat Büyükçekmece galibiyetiyle kapatan Mavi Yeşilliler, yeni yılın ilk maçından da mutlu ayrılmayı hedefliyor. Hayri Gür Spor Salonu’nda, ev sahibi ekibin cezası nedeniyle seyircisiz olarak oynanacak maç saat 13.00’te başlayacak ve beIN SPORTS 3’ten canlı olarak yayınlanacak. Karşılaşmayı Emin Moğulkoç, Ali Şakacı ve Mehmet Şahin hakem üçlüsü yönetecek.

Ligde oynadığı son 6 maçı da kaybeden ev sahibi Trabzonspor ile geçen sezon 2 kez karşı karşıya gelen TOFAŞ Basketbol Takımı, bu iki karşılaşmayı da kaybetmişti. Bursa ekibi, Bordo Mavili rakibine deplasmanda 86-80, evinde ise 79-89 mağlup olurken; geçen yıl Karadeniz ekibinde forma giyen Kenny Kadji, TOFAŞ’a karşı ilk maçta 8 sayı, 5 ribaunt; ikinci maçta 28 sayı, 8 ribauntla oynamıştı. Taraflar arasında daha önce oynanan 10 maçın 5’ini TOFAŞ, 5’ini ise Trabzonspor kazandı.

Trabzonspor karşılaşması öncesi Türkiye ligi tarihindeki 2 bin sayı barajına yaklaşan TOFAŞ’ın deneyimli oyuncusu Sammy Mejia, yarınki maçta rakip potaya en az 4 sayı daha göndermesi halinde kariyerinde önemli bir istatistiğe daha ulaşmış olacak.

Mavi Yeşilliler, bugün akşam saatlerinde Hayri Gür Spor Salonu’nda yapacağı antrenmanla karşılaşmanın hazırlıklarını tamamlayacak.

Editör: Haber Merkezi