Bu yıl 34.’sü düzenlenen PTT Erkekler Türkiye Kupası çeyrek finalinde TOFAŞ, Sakarya Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya geldi. İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Pierria Henry, Sammy Mejia, Tony Crocker, Raymar Morgan, Muhsin Yaşar beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk basketini Tony Crocker'ın üçlüğüyle buldu. Sammy Mejia, Muhsin Yaşar ve Crocker'ın basketleriyle 5. dakikada durumu 9-9'a getiren Bursa temsilcisi, kalan bölümde de Raymar Morgan ve Pierria Henry'nin elinden sayılar bulsa da ilk periyot 13-13’lük eşitlikle sonuçlandı.

İkinci çeyreğin başında Tufan Önen ile üçlük bulan Sakarya temsilcisine, Sammy Mejia, Josh Owens ve Yiğit'in basketleriyle karşılık veren TOFAŞ, 14. dakikada 20-18 üstünlüğü sağladı. Jankovic, Jones ve Clavell Lopez'den skor katkısı alan Sakarya Büyükşehir Belediyespor'a Yiğit Arslan ve Kenny Kadji'nin üç sayılık basketleriyle yanıt veren TOFAŞ Basketbol Takımı, kaptan Mejia'nın sayılarıyla soyunma odasına 34-33 önde girdi.

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü çeyreğin ilk dakikaları Tony Crocker ve Jones'in basketlerine sahne oldu. Josh Owens'ın smacıyla 25. dakikayı 40-38 üstünlükle geçen Mavi Yeşilliler, Can Korkmaz, Harris ve Fall'ın sayılarına engel olamayınca 27. dakikada 42-44 geriye düştü. Kaptan Sammy Mejia'nın üçlüğü sonrası Harris ve Lopez'in basketleriyle 28. dakikada farkı 6'ya (48-54) çıkaran Sakarya karşısında Berkan Durmaz'ın skor katkısıyla aranın açılmasına izin vermeyen TOFAŞ, Pierria Henry'nın elinden son saniye basketi bulsa da son çeyreğe 54-56 geride girdi.

Dördüncü çeyreğin ilk basketini Jankovic'in turnikesiyle Sakarya bulurken, Tony Crocker'ın üçlüğüne karşılık Metecan Birsen'den geldi. Raymar Morgan ve Sammy Mejia'nın elinden bulduğu sayılarla son 5.54'e 65-61 önde giren Orhun Ene'nin öğrencileri, Harris'in sayılarına engel olamayınca bitime 3.22 kala bir kez daha geriye düştü: 66-68. Son 1.54'üne 71-71 eşitlikle girilen karşılaşmada Tony Crocker ve Sammy Mejia'nın üçlükleriyle bitime 32 saniye kala 77-75 öne geçmeyi başaran TOFAŞ, Mejia ve Kadji’nin serbest atış çizgisinden kaydettiği basketlerle durumu 79-75’e getirdi. Clavell Lopez’in 6 saniye kala kaydettiği üçlük skoru 79-78’e getirse de yapılan faul sonrası Henry, 2’de 1 attı ve son topu savunan TOFAŞ Basketbol Takımı, maçı 80-78 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

MVP ÖDÜLÜ SAMMY MEJIA’NIN

Sakarya Büyükşehir Belediyespor karşısında 29 sayı, 6 ribaund, 5 asistle oynayan TOFAŞ’ın kaptanı Sammy Mejia bu performansıyla hem Türkiye kariyerindeki en fazla sayısını kaydederek kariyer rekoru kırarken, hem de maçın En Değerli Oyuncusu (MVP) seçildi. Mejia’ya, ödülü karşılaşma sonunda takdim edildi. Mavi Yeşillilerde çift hanelere ulaşan bir diğer isim ise 15 sayı, 2 ribaunt, 1 asiste imza atan Tony Crocker oldu. 

TOFAŞ’ın PTT Erkekler Türkiye Kupası yarı finalindeki rakibi, bugün saat 20.00’de Beşiktaş Sompo Japan-Banvit eşleşmesinin kazananı olacak. Yarı final karşılaşması 17 Şubat Cumartesi günü saat 18.00’de, Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

Editör: Haber Merkezi