Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ, 12. hafta mücadelesinde Eskişehir Basket’e konuk oldu. Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Barış Ermiş, Sammy Mejia, Tony Crocker, Josh Owens, Kenny Kadji beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk dakikalarda James Baron ve Ayres'in sayılarına Tony Crocker ve Josh Owens’la karşılık verdi. Mücadelenin 5. dakikasını 12-9 geride geçen Bursa temsilcisi, Duncan ve Baron'un üç sayılık basketleri sonrası Josh Owens, Pierria Henry ve Raymar Morgan ile skor bularak ilk çeyreği 19-20 üstünlükle kapattı.

İkinci periyota da Kenny Kadji ve Sammy Mejia'nın sayılarıyla hızlı bir başlangıç yapan TOFAŞ Basketbol Takımı, Yiğit Arslan ve Raymar Morgan'ın üçlükleriyle 15. dakikada 8 sayılık farkı yakaladı: 24-32. Marshall ve Rowland'ın basketleriyle oyuna tutunan Eskişehir karşısında savunmasını sertleştiren Bursa temsilcisi, Raymar Morgan ve Barış Ermiş’le sayılar bulmaya devam etti. Yiğit Arslan'ın üçlüğü 18. dakikada durumu 30-40'a getirirken, Marshall ve Rowland'ın sayılarına rağmen soyunma odasına önde giren taraf 34-40’lık skorla TOFAŞ oldu. Karşılıklı basketlerle başlayan üçüncü çeyreğin başında Raymar Morgan, Kenny Kadji ve Barış Ermiş'in basketleri 22. dakikada skoru 38-47 yaptı. Bu dakikadan sonra karşılaşmanın hakemleri tartışmalı kararlara imza atarken, Baron, Duncan ve Rowland'ın sayılarıyla ev sahibi ekip, 28. dakikada farkı eriterek 49-51'e getirdi.

Muhsin'in basketi sonrası dördüncü periyoda 51-53 önde başlayan TOFAŞ, son çeyreğin ilk dakikalarında Raymar Morgan ile önce faul çizgisinden, ardından da üç sayı çizgisi gerisinden sayılar bularak 31. dakikada 54-58 üstünlüğünü sürdürdü. Kravtsov'un basketi sonrası Buğrahan Tuncer'in üçlükleriyle bitime 5.50 kala 63-60 öne geçen Eskişehir Basket, Rowland ile sayılar bulmaya devam ederek son 3.10'a 70-62 üstün girdi. Barış Ermiş ve Pierria Henry'nin elinden bulduğu sayılarla maçın içinde kalan TOFAŞ, Raymar Morgan'ın üçlüğüyle bitime 1.12 kala aradaki farkı yeniden 3’e indirdi: 70-67. Son anları nefes kesleri kesen mücadelede Ayres ve Buğrahan’ın basketleri bitime 35 saniye kala durumu 75-70’e getirse de TOFAŞ pes etmedi. Kaptan Mejia’nın kritik üçlüğüyle 21 saniye kala 75-73’ü yakalayan TOFAŞ Basketbol Takımı, bitime üç saniye kala Morgan’ın atışıyla 76-76 eşitliği sağlasa da önce üçlük veren maçın hakemleri, pozisyonu videodan izledikten sonra ikiliğe çevirince parkeden 76-75 mağlup ayrıldı.

Eskişehir Basket deplasmanında TOFAŞ’ta Raymar Morgan 25 sayı, 5 ribaunt, 1 asist; Sammy Mejia 10 sayı, 5 ribaunt, 2 asist; Pierria Henry 10 sayı, 7 ribaunt, 6 asistle oynadı.

TOFAŞ Basketbol Takımı, 7Days Eurocup’ta 26 Aralık Salı günü saat 20.00’de Rusya’nın Zenit St. Petersburg takımıyla son 16’ya kalma yolunda Bursa’da kritik bir mücadeleye çıkacak. Bursa temsilcisi, ligde sıradaki maçını ise 30 Aralık Cumartesi günü evinde Demir İnşaat Büyükçekmece’yle yapacak.

Editör: Haber Merkezi