Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ilk haftasında Darüşşafaka Basketbol’u 97-81 yenerek lige iyi bir başlangıç yapan TOFAŞ’ta Yardımcı Antrenör Yalçın Küçüközkan ile takım kaptanı Sammy Mejia karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Cezası nedeniyle takımın başında yer alamayan Başantrenör Orhun Ene’nin yerine basın toplantısına katılan Küçüközkan, hafta içinde çok iyi çalıştıklarını ve ligin ilk galibiyeti olması nedeniyle Darüşşafaka maçının kazanılmasının önemli olduğunu söyledi. Verdikleri mücadelenin Bursalı basketbolseverlerle birlikte iyi bir görüntü oluşturduğunu dile getiren Küçüközkan, Özellikle Avrupa’da da bu seyirciyi yakaladığımız takdirde hem içeride hem dışarıdaki maçlarda da aynı özveri ve çabayla TOFAŞ’ı daha iyi yerlere getireceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

7Days EuroCup’ta 10 Ekim Salı günü deplasmanda oynayacakları Ratiopharm ULM karşılaşmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yalçın Küçüközkan, “EuroCup’ta zorlu bir gruptayız. Özellikle şu anda 10 Ekim’de oynayacağımız ULM maçı bizim için çok önemli. Yenebileceğimiz takımlar arasında. Liglerinde 2 mağlubiyet aldılar. Biz de iyi durumdayız. Tabii ki Avrupa’da deplasmanda maç kazanmak kolay değil. Ama bunu başarabilirsek eğer iyi bir yerlere gelebileceğimizi düşünüyorum. O yüzden ligde olduğu gibi burada da başlangıç çok önemli. Darüşşafaka galibiyetinin kısa bir sevincini yaşayıp hemen önümüzdeki maçlara konsantre olmak zorundayız. Ben tekrardan bütün oyuncularımızı tek tek tebrik etmek istiyorum. İyi mücadele ettiler. Sakat oyuncularımızın da takıma dönmesiyle daha üst seviyelere çıkacağız” dedi.

MEJIA: BURSA’YA BİR MESAJ VERDİK

TOFAŞ Basketbol Takımı kaptanı Sammy Mejia da ligi iyi bir başlangıç yaptıkları için sevinçli olduklarını söyledi. Darüşşafaka Basketbol’u mücadelelerinden dolayı tebrik eden başarılı oyuncu, “Bizim amacımız kazanmak ya da kaybetmek çok önemli değil, iyi bir başlangıç yapmaktı. İyi başladığımızı düşünüyorum. İyi de mücadele ettik. Devamında da antrenörlerimize teşekkür etmek istiyorum. Bütün hafta boyunca hem hücum, hem savunma olarak bizi çok iyi çalıştırdılar. Teknik ve taktik olarak çok iyi durumdaydık. Bursa’ya bence şu anda bir mesaj verdik;  Biz de üst seviye takımlar arasına girebiliriz” dedi. Mavi Yeşilli taraftarlara da çok teşekkür eden Mejia, “Bütün salonu doldurdular ve maç boyunca çok da destek oldular. Onları çok seviyoruz, bizi desteklemeye devam etsinler” şeklinde ifadeler kullandı.

Editör: Haber Merkezi