Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ'ın ev sahipliğinde bu yıl 17.’si gerçekleştirilen Uluslararası Crowne Plaza Bursa Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası'nda ikinci gün tamamlandı. Crowne Plaza Bursa’nın destekleriyle TOFAŞ Spor Kulübü tarafından, geçirdiği trafik kazası sonucu 2001 yılında hayatını kaybeden eski milli basketbolcu Cevat Soydaş anısına düzenlenen organizasyonun ikinci gününde TOFAŞ, Yunanistan’ın Aris takımıyla karşı karşıya geldi. Nilüfer’deki TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Barış Ermiş, Sammy Mejia, Yiğit Arslan, Raymar Morgan, Kenny Kadji beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk sayısını Kadji’yle buldu.

Raymar Morgan ve Sammy Mejia’nin basketleriyle ilk dakikalarda üstünlüğü eline alan Bursa temsilcisi, 5. dakikayı 14-8 önde geçti. Morgan’ın skor yükünü çektiği çeyreği 26-12 üstün kapatan TOFAŞ, iki takımın da sert savunmayla başladığı ikinci periyotta da Mejia’nın üçlüğüyle ilk basketi bulan ekip oldu. Genç oyuncuları Mert Konuk, Berkan Durmaz, Muhsin Yaşar ve Yiğit Arslan’dan da skor desteği alan Mavi Yeşilliler, soyunma odasına 48-24 önde girdi. Mejia ve Josh Owens üst üste kaydettiği basketlerle 26. dakikada farkı 29’a çıkaran (59-30) TOFAŞ Basketbol Takımı, son çeyreğine 66-40 önde başladığı karılaşmadan 82-65 galip ayrıldı.

Aris karşısında 17 sayı, 1 ribaunt, 2 asistle oynayan Raymar Morgan, TOFAŞ’ın bu maçtaki en skorer ismi olurken, Yiğit Arslan 11 sayı, 3 ribaunt, 2 asist, Sammy Mejia ise 10 sayı, 1 ribaunt ve 4 asistle oynadı. Genç oyuncular Berkan Durmaz, Mert Konuk ve Muhsin Yaşar da 6’şar sayıyla katkı verdi. A Grubu’nda 2’de 2 yapan ve adını finale yazdıran TOFAŞ, turnuvada yarını maç yapmadan geçirecek. Mavi Yeşilliler, 23 Eylül Cumartesi günü saat 18.00’de B Grubu birincisiyle şampiyonluk mücadelesi verecek.

PAOK FARKLI KAZANDI
Günün diğer karşılaşması ise Yunan temsilcisi PAOK ile Tahincioğlu Basketbol Süper Lig ekibi Yeşilgiresun Belediyespor arasında oynandı. Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Yeşilgiresun olsa da PAOK, geriden gelip rakibini yakalamasını bildi ve ilk çeyrek 27-27 eşitlikle geçildi. İkinci periyotta Margaritis, Jonas ve Zaras’ın sayılarıyla etkili olan Yunan ekibi, devreyi 36-54 önde kapattı. Üçüncü çeyrekte Yeşil Beyazlılar, Efe Beşok, Erkan Yılmaz ve Boynton’un basketleriyle  farkı eritmeye çalışsa da hakimiyeti kaybetmeyen PAOK, son periyoduna 60-79 üstünlükle başladığı karşılaşmayı 82-96 kazanarak Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası’ndaki ilk galibiyetini aldı. 

Editör: Haber Merkezi