TOFAŞ Basketbol Takımı’nda Başantrenör Orhun Ene ve ABD’li oyuncu Tony Crocker, Yeşilgiresun Belediyespor karşısında alınan 92-52’lik galibiyeti değerlendirdi. Takımın potansiyelini çok yakından bilen biri olduğunu belirten deneyimli çalıştırıcı, önemli bir reaksiyon gösterdiklerini vurgulayarak, “Maçın ikinci yarısında ‘şöyle iyi oynadık, böyle de bunu iyi yaptık’ deyip, maçın hikâyesini anlatmanın çok bir şey ifade etmediğini düşünüyorum. Bizim ilk yarıyı değerlendirmemiz lazım. İlk yarıda çıkışta olduğumuz süreç var, sonra da düşüşe geçtiğimiz bir süreç var. Benim için önemli olan o düşüşte olduğumuz süreç ne kadar sürecekti ve ne kadar çabuk eski halimize dönmemiz sürecekti. Bu ligde herkes bir zayiat görüyor, kolay bir şey değil. Ama neticede bir yerde eğer iyi takımsanız, eğer doğruları yapıyorsanız, eğer oyuncularınızın bir kalitesi varsa ve onlar da disiplin içerisinde bir basketbol oynamak istiyorsa ondan sonra eski kimliğinize dönüyorsunuz” dedi.

Son dönemde yaşadıkları düşüşün iki sebebi olduğunu dile getiren Orhun Ene, “Bu düşüşümüzün sebeplerinden biri takım için ağır bir tempoya girmiştik. Diğer sebep de kimyamızla beraber, Türkiye liginde gelişen oyunun bize yarattığı sıkıntılara doğru cevap veremememizdi. Bir şekilde takım olarak buna uyum sağlayıp, reaksiyon göstermemiz lazımdı. Onu göstermedik. Yeşilgiresun maçının özellikle ikinci yarısıyla beraber özellikle savunmasına bir çıkış gösterdik. Bunu eğer doğru yönlendirebilirsek; ilk baştaki kırılganlığımızda bunu ikincide bir daha yaşadığımızda ilk baştaki kadar düşüş göstermeyeceğimizi düşünüyorum. Zaten ligin ikinci yarısında eğer böyle bir düşüş yaşarsanız telafisi olmayacağı da bir gerçek. Şimdi bir ara var. Bu arayla beraber önümüzde önemli maçlar olacak” diye konuştu.

Ligin ilk yarısını 12 galibiyetle tamamladıklarını ve bunun devamını getirmek istediklerini kaydeden Ene, şu ifadeleri kullandı; “Eksiklerimiz var, yanlışlarımız var. Ancak telafi edilmeyecek veya çözülmeyecek sorunlarımız yok. Takım arkadaşlarımıza da bunları anlatmak istedim bu süreçte. Oyuncularımız sağlıklı, iyi bir kulübün, iyi bir organizasyonun parçasıyız. Bu organizasyon olarak sezon başında ligin ilk yarısında 15 maçta 12 galibiyet alacaksınız deseler, ‘Öyle mi, keşke’ derdik. İşte keşke denilen bir şeyi bir noktaya kadar getirdik. Ama belki de burada iki galibiyet daha da alabilirdik. Bunu 14 galibiyetle de bitirebilirdik, bunun da farkındayız. Burada da neleri yaptığımızı da biliyoruz. İnşallah Yeşilgiresun maçındaki bu reaksiyon, takımın üzerinde tekrar oluşturmuş olduğu bağlar ve etkinin bundan sonra kopmadan sarsılmadan devam edeceğini düşünüyorum.”

Editör: Haber Merkezi