Kulüp tesislerinde düzenlenen imza töreninde konuşan İnegöl Belediye Başkanı ve İnegöl Belediyespor Başkanı Alinur Aktaş, şunları söyledi: "Bugün inşallah basketbolda bir aşama daha kaydedeceğimiz, sürecin başlangıcı için değerli hocamızla birlikteyiz. Herkesin bildiği gibi basketbolda altyapılar düzeyinde yaz spor okulları düzeyinde zaten 8 senedir uğraşımız vardı. 3 yıl önce öncelikle bölgesel ligle sürece başladık ve o sene play-off oynadık. Daha sonra 2.Lig düzeyinde davet aldık ve bu daveti değerlendirerek geçen sene bildiğiniz gibi 2.Ligde ilk mücadelemizi vermiştik. Nihayetinde şehirde de buna karşı bir ilgi alaka oluştu. Özellikle son dönemde Yenice spor salon'unda bu işle alakalı aktif kullanmaya başladıktan sonra seyirci tarafından da ilgi alaka artmıştı ama yine play-off oynama başarısı göstermiştik ama Karesi Belediye'ye elenmiştik. Karesi Belediye'de bildiğiniz gibi 1.Lige çıktı. Kendilerine başarılar diliyorum. Nasip olursa bu sene 3 seneye başlıyoruz. Tabi statüde bazı değişiklikler oldu. 10 takımlı bir gruptaydık. 2 grup vardı. Şimdi 16 takımlı 2 gruptan 32 takım olacak. Tabi İnegöl gibi 256 bin nüfusu olan şehre basketbolda daha iyi hedeflerin yakışacağına, yaraşacağına inanıyoruz. Ama bütün bu çalışmaları yaparken bir plan dahilinde yapmak durumundayız. Yine öncelikle yönetim kurulumuza takviye olan arkadaşlarımız oldu. Görevlendirme sonucunda da Mustafa Şentürk başkan yardımcımızın başkanlığında basketbolla alakalı önce hocamızla anlaşma kaydıyla daha sonra sporcularımızla alakalı gerekli çalışmaları arkadaşlarımız yapacaklar.

Mevcut sporcularımızdan anlaşacaklarımız olacak. İnegöl'deki çocuklarımızdan altyapılarımızdan değerlendireceğimiz çocuklar olacak ve beraberinde transferlerimiz olacak. İnşallah bu sezon heyecanlı gerçekten gelen takımların çekinerek geldiği, seyircinin gerçekten zevk aldığı, güzel maçları ortaya çıkartacak bir İnegöl Belediyespor basketbol takımını 2.Ligde oluşturmak için elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız. Bunun içinde Bursa'nın evladı olan Bursa aşığı olan Bursa'mızda farklı basketbol takımlarında görev yapmış Mehmet Sezer hocamızla bugün inşallah bu anlaşmayı yaparak bu süreci başlatmak istiyoruz. Biz kendisinin uzun yıllardır bu işe hizmet edeceğine inanıyoruz. Nihayetinde kendisi de Bursa ikametgahlı. Dediğim gibi seyir zevki yüksek heyecanlı bir İnegöl Belediyespor basketbol takımını hep birlikte izleyeceğiz. Ben bu anlaşmanın hem hocamıza hem İnegöl Belediyespor'a hem de İnegöl şehrine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah köftesiyle, mobilyasıyla, kaplıcasıyla ve tüm değerleriyle meşhur olan İnegöl sporda da hızla zirveye doğru gidiyor. Bildiğiniz gibi voleybolda Balkan Kupasında mücadele edeceğiz. Geldiğimiz başarı gerçekten küçümsenmeyecek bir başarı. Basketbolda da aynı başarıları cenabı Allah bizlere nasip etsin" dedi.

Başantrenör Mehmet Sezen, ise "Bende Bursa'da doğmuş, yaşamış ve hala Bursa'da hayatını devam ettiren bir insan olarak İnegöl Belediyespor'la anlaşmaktan dolayı çok mutluyum. İnegöl Belediyespor her sene sportif anlamda üstüne koyarak başarılarını ileriye taşıyan ve herkesin başarısına şahit olduğu bir takım. İnşallah bizde aldığımız bu bayrağı daha ileriye taşıyacağız. Kendi altyapılarımızda da daha çok önem vereceğiz. İnegöllü çocuklarımızı kendi takımlarının içerisinde bir yerlere gelebileceklerini göstereceğiz. İleriki dönemlerde de inşallah daha fazla İnegöl'den, altyapılardan gelen çocukları A takıma taşıyarak, bu takımı layık olduğu yere taşıyacağız. Bende başkanıma burada çalışma şansı ve onuru verdiği için çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki sezon içinde inşallah seyirci desteğiyle de burasını çok basketbol anlamında keyifli bir yere getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi