Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ'ın ev sahipliğinde bu yıl 17.’si gerçekleştirilen Uluslararası Crowne Plaza Bursa Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası'nda heyecan son buldu. Crowne Plaza Bursa’nın destekleriyle TOFAŞ Spor Kulübü tarafından, geçirdiği trafik kazası sonucu 2001 yılında hayatını kaybeden eski milli basketbolcu Cevat Soydaş anısına düzenlenen organizasyonun son gününde kupa sahibini buldu. Nilüfer’deki TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan final mücadelesine Kadir Bayram, Sammy Mejia, Josh Owens, Raymar Morgan, Kenny Kadji beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, Gaziantep Basketbol karşısında ilk basketini Kenny Kadji’yle buldu.

Jure Balazic’in üst üste kaydettiği üçlüklerle 5. dakikayı 12-17 geride geçen Bursa temsilcisi, Josh Owens, Raymar Morgan ve Kadji’yle sayılar bulsa da ilk çeyreği 21-28 geride kapattı. İkinci periyotta da üç sayılık basketlerine devam eden Gaziantep’e dış atıştan cevap Yiğit Arslan’dan gelirken, Sammy Mejia’nın sayılarıyla skora denge getiren TOFAŞ, Owens’ın alley-oop’uyla ilk yarıyı 53-51 üstünlükle tamamladı. Üçüncü çeyreğe de Yiğit Arslan’ın üçlüğüyle başlayan Bursa ekibi, Muhsin Yaşar, Raymar Morgan ve Kadji’nin skor verdiği periyodu 80-63 önde kapatıp, son çeyrekte de Josh Owens, Berkan Durmaz ve Mert Konuk ile sayılar bularak karşılaşmadan 100-86 galip ayrıldı.

TOFAŞ, bu sonuçla ev sahipliğini yaptığı hazırlık turnuvasını şampiyonlukla tamamlarken, Gaziantep Basketbol ikinci oldu. Turnuvanın üçüncülük karşılaşması ise A Grubu ikincisi Sakarya Büyükşehir Belediyespor ile B Grubu ikincisi PAOK arasında oynandı. Rakibini 86-81 mağlup eden Yunan temsilcisi, üçüncülük kupasını kazandı. A Grubu’nu üçüncü sırada bitiren Aris de B Grubu üçüncüsü Yeşilgiresun Belediyespor’u 87-82 yenerek organizasyonu beşincilikle tamamladı. Şampiyon olan TOFAŞ’a kupasını merhum Cevat Soydaş’ın oğlu Asil Soydaş, ikinci Gaziantep Basketbol’a diğer oğlu Yiğit Soydaş takdim etti.

Final mücadelesinde Gaziantep Basketbol 19 üçlük bulurken, TOFAŞ üç sayı çizgisi gerisinden 11 basket kaydetti. Bursa temsilcisinde Yiğit Arslan 18 sayı, 3 ribaunt, 4 asist; Kenny Kadji 17 sayı, 8 ribaunt, 6 asist ve Josh Owens 17 sayı, 5 ribaunt ile oynadı. Konuk ekibin yabancı oyuncuları Jure Balazic ve Mark Lyons 21’er sayıyla karşılaşmanın en skorer isimleri oldu.

Editör: Haber Merkezi