Bursaspor Durmazlar Baş Antrenörü Şemsettin Baş sahaya Erdem İlter, Karlo Vragoviç, Şahin Ekmen, Salih Uğraşan Dejan Borovnjak beşini sürdü.

Potanın Timsahları mücadeleye Karlo Vragoviç’in 3 sayılık basketiyle başladı. Erdem İlter, Şahin Ekmen ve Dejan Borovnjak ile sayılar bulan Bursaspor Durmazlar çeyreğin bitimine 4.47 kala 15-7 üstünlüğü yakaladı. Bu dakikadan sonra Acıbadem Üniversitesi’nin sert savunması karşısında sayı üretemeyen Bursaspor Durmazlar Bracey Wrigth ve Can Altıntığ’ın sayılarına engel olamadı ve çeyreğin bitimine 2.07 kala fark 1’e indi. 14-15

Bu dakikadan sonra Dejan ve Mert Celep ile sayılar üreten Bursaspor Durmazlar ilk çeyreği  19-18 önde tamamladı. Mücadelenin ikinci yarısına Bursaspor Durmazlar pota altında önce Dejan Borovnjak ardından Mert Celep ile üst üste iki smaç basket buldu. Bursaspor Durmazlar Mert Celep ile bulduğu basket ile çeyreğin bitimine 5.50 kala 30-24 önde geçti.

Bu dakikadan sonra Acıbadem Üniversitesi’nin boş döndüğü hücumları hızlı hücumla sayıya dönüştüren Bursaspor Durmazlar Borovnjak’ın basketiyle çeyreğin bitimine 2.53 kala farkı 11’e yükseltti. 24-35. Geri kalan bölümde Dejan ve Erdem İlter ile sayılar bulan Bursaspor Durmazlar soyunma odasına 10 sayı farkla 29-29 önde girmesini başardı.

İlk yarıdaki skor dağılımı ise şu şekilde oldu. Dejan Borovnjak 15, Mert Celep 9, Erdem İlter 8, Şahin Ekmen 3, Karlo Vragoviç 3, Cem Coşkun 1

İkinci yarıya Acıbadem Üniveristesi Can Altıntığ’ın basketiyle başladı. Bursaspor Durmazlar ise Şahin ile bu baskete yanıt verdi. Her iki takımda hücumlarda uzun bir süre boş döndü. Çeyreğin bitimine 3.52 kala Nusret Yıldırım’ın 3 sayılık basketiyle fark 5 sayıya indi. 38-43

Şemsettin Baş’ın molasının ardından Bursaspor Durmazlar Karlo Vragoviç ile basketi buldu. Acıbadem Üniversitesi ise Bracey Wright ile 3 sayılık basket buldu. Kalan bölümde Erdem İlter ve Salih Uğraşan ile sayılar bulan Bursaspor Durmazlar son periyoda 6 sayı farkla 44-50 önde girdi.

Maçın son periyoduna Acıbadem Üniversitesi Bracey’in 3 sayılık basketiyle başladı. Cevher ve Nusretv ile sayılar bulan Acıbadem Üniversitesi maçta 52-50 öne geçti. Bu dakikadan sonra Karlo ve Burak Erol ile sayılar bulan Potanın Timsahları maçın son 5.50’sine girerken Borovnjak’ın basketiyle 54-57 öne geçti.

Çeyreğin bitimine 3.02 kala Şahin Ekmen’in basketiyle Bursaspor Durmazlar 60-62 öne geçti. Bu dakikadan sonra önce Şahin ardından Karlo’nun 3 sayılık basketleriyle son 1.27 kala 8 sayı farkla öne geçti. 60-68

Kalan bölümde hata yapmayan Bursaspor Durmazlar sahadan 67-74 skorla galip ayrılarak dörtlü finaldeki ilk galibiyetini almış oldu. Bursaspor Durmazlar'da Dejan Borovnjak 19 sayı 11 ribaunt ile double double yaptı. Sahanın en skorer ismi ise 25 sayı ile Acıbadem Üniversitesi’nden Bracey Wrigth oldu.

Bursaspor Durmazlar, gruptaki dördüncü maçında Perşembe günü saat:19:00’da Astra Group Sakarya BŞB’ni Atatürk Spor Salonu'nda konuk edecek.

Editör: Haber Merkezi