24 Kasım Cuma günü Letonya ile oynayacağı karşılaşma öncesi antrenmanlara başlayan Ay Yıldızlılar, çalışmalarını gerçekleştirdiği Tofaş Spor Salonu’nda medya ile bir araya gelerek kendilerine yöneltilen soruları yanıtladı.

Dünya Kupasında Bulunabilmek En Büyük Hedefimiz
A Milli Erkek Takım Başantrenörü Ufuk Sarıca, 2019 yılında düzenlenecek Dünya Kupası’na katılmanın en büyük hedefleri, olduğunu belirtti. Sarıca, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Dünya kupası eleme maçlarına başlıyoruz. İki maçta zor olacak. Devam eden sezonun içerisinde önemli maçlar oynuyoruz. İki maçta da kolay değil. İkisini de kazanmak en büyük hedefimiz. Yapacağımız 3 günlük antrenman var. Çok fazla vaktimiz yok. Burada ilgi çok olacaktır. Uzun zamandır Bursa’da maç oynamıyoruz. Çok genç arkadaşlarımız var. Enerjisi yüksek arkadaşlar var. 25 yaş ortalamamız pozitif olarak bize dönecek. Buradaki taraftarlarla birlikte birleştirip, kazanacağız. Şu an takımda bir sıkıntımız yok. Oyuncularım istekli ve arzulu. Ben onların hepsini güveniyorum. Cuma günü burada güzel bir atmosferde Letonya’yı yenerek başlayacağız. Letonya grubun en tehlikeli takımı gibi gözüküyor. Letonya’nın da bazı oyuncuları kadrosunda yok. 7 tane oyuncusu yurt dışında oynuyor. Ukrayna’nın da şuanda eksiği yok. O bakımdan avantajlılar. Dünya kupasında bulunabilmek en büyük hedefimiz. Bu doğrultu da bütün maçları kazanarak, elimizden geleni yapacağız."

Salonun tamamen dolacağından hiç şüphem yok
Bursalı basketbolseverlerden salonu doldurmalarını ve kendilerini sonuna kadar desteklemelerini beklediklerini dile getiren Ermiş, “Biz kısa sürede elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Sonuna kadar savaşan, elinden gelenin en iyisini yapan bir takım göreceklerinden kimsenin şüphesi olmasın. Üç senedir Bursa'dayım. Başarıyla birlikte gittikçe artan, son Anadolu Efes maçında da salonu komple dolduran müthiş bir coşkulu seyirci vardı. Tabii ki bu bir Milli maç, Milli maçın yeri apayrı oluyor. Takım tutmadan herkes buraya geliyor. Letonya maçı da bizim için çok önemli bir maç, kendi sahamızda maç kaybetmememiz lazım. Çünkü çok kısa bir dönem. Hatayı telafi edemeyeceğimiz bir dönemdeyiz. Çok fazla çalışma fırsatı bulamayacağımız maçlar. Salonun tamamen dolacağından hiç şüphem yok. Maç boyunca bizden desteklerini esirgememelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye-Letonya karşılaşması 24 Kasım Cuma günü saat 19:00'da Tofaş Spor Salonu'nda oynanacak.

Editör: Haber Merkezi